26 жовтня: яке сьогодні свято та основні події, погода у Житомирі

26 жовтня 2022 року – середа. 245-й день війни Росії проти України. До Нового року залишилось 66 днів. 

Свята

26 жовтня — День інтерсекс-людей (Intersex Awareness Day). Свято було створене 2003 року, щоб привернути увагу людства до проблем порушення прав інтерсекс-людей. Дату обрали не випадково. Саме цього дня 1996 року в Бостоні (США) пройшла публічна демонстрація інтерсекс-людей. Інтерсексуальність — групи станів, коли роздільностатевий організм має статеві ознаки, які важко визначити як жіночі чи чоловічі.

Також 26 жовтня — Свято приємних несподіванок (Pleasant Surprise Day). Це неофіційна подія, але вона є досить популярною в різних країнах світу. Достеменно невідомо, історія виникнення свята. Вважається, що його запропонували створити в онлайн-просторі, однак автор побажав залишитися невідомим.

А ще 26 жовтня — День гарбуза (Pumpkin Day). Найбільше це свято популярне в США, але щороку поширюється світом. Гарбуз можна назвати одним із символів американської нації. Головна мета цього дня — поширювати інформацію про цілющі властивості цього продукту та його цінність для організму.

26 жовтня в церковному календарі – день пам’яті преподобного Веніаміна. Він був православним святим. До постригу був багатим купцем, однак як тільки почув слова Євангелія про те, що багатому важко ввійти в Царство Небесне, роздав нужденним все своє майно і прийняв в Печерському монастирі постриг.

Іменини

Трохим, Веніамин, Микита, Інокентій, Карп.

Талісманом людини, народженої 26 жовтня є александрит. Камінь досить рідко зустрічається в природі, що впливає на його вартість. Здавна вірили, що александрит — камінь сильних та впевнених в собі людей.

Що не можна робити 26 жовтня

  • Не можна залишати бардак в лазні і у ванній.
  • У цей день не можна ходити брудними і з немитим волоссям.
  • 26 жовтня не можна лінуватися і відкладати справи на потім.
  • Прикмети погоди 26 жовтня

    • Півні ввечері довго співають — до швидкої кардинальної зміни погоди.
    • Хмари червоного кольору обіцяють дощі.
    • Якщо хмари пливуть з півдня на північ — до сильного поривчастого вітру.
    • Схід сонця в хмарах віщує сильні морози наступного тижня.

    Погода у Житомирі

     

     

    Протягом усього дня погода у Житомирі буде похмурою. Нічний дощ закінчився ще до настання ранку, але вдень він послабшає та продовжиться до приходу вечора. +10+14 градусів.

    Джерело

    Новости Украины