55% українців вважають економічну ситуацію в країні поганою — опитування

55% українців вважають економічну ситуацію в країні поганою - опитування

Фото: Корреспондент.net Українці традиційно скептично оцінюють економічну ситуацію

Опитування продемонструвало зниження негативних оцінок навіть у порівнянні з довоєнним періодом.

Українці скептично оцінюють економічну ситуацію в країні: 55% опитаних оцінюють її як «дуже погану» або «досить погану». Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

При цьому лише 4% оцінюють економічну ситуацію як «хорошу» або «дуже хорошу», а 37% — як «не погану і не хорошу».

У травні 2021 року, за вісім місяців до початку повномасштабної війни, 60% опитаних оцінювали її як «дуже погану» або «досить погану» (і лише 5% — як «хорошу» або «дуже хорошу», а 32% — як » не погану і не хорошу»).

У вересні-жовтні 2022 року, через сім місяців після початку війни, зросла частка громадян, які оцінювали її як «дуже погану» або «досить погану» (до 64,5%).

Опитування, проведене у лютому-березні 2023 року, продемонструвало зниження негативних оцінок навіть у порівнянні з довоєнним періодом.

Опитування проводилося з 22 лютого по 1 березня серед 2020 респондентів віком від 18 років у всіх підконтрольних областях України.

Нагадаємо, відновлення економіки України після завершення розв’язаної Росією війни коштуватиме, за оцінками Світового банку, 411 млрд доларів, але ця сума не включає втрати інфраструктури, житла та бізнесу на окупованих територіях.

Держборг збільшився майже до 90% ВВП — Нацбанк

Джерело

Новости Украины