Арахамія про переговори з РФ: Позиція України залишається незмінною

Арахамія про переговори з РФ: Позиція України залишається незмінною

Незважаючи на успіх Збройних сил України на півдні нашої країни, переговорний процес з Москвою може відновитися тільки після виконання всіх умов Києва. Про це написав у своєму Телеграм-каналі голова фракції «Слуга народу» та голова української делегації з переговорів з Росією Давид Арахамія.

— Важливий фактор – це електоральні цикли як у наших союзників, так і в окупантів. Але наша позиція від цього не змінюється. Україна сяде за стіл переговорів, коли наші умови буде виконано, — заявив Арахамія.

Голова «Слуги народу» нагадав про умови, поставлені президентом Володимиром Зеленським. Переговори між країнами можуть розпочатися лише після відновлення територіальної цілісності України, відшкодування всіх завданих збитків, покарання всіх військових злочинців та надання дійових гарантій, що напад на Україну більше не повториться.

9 листопада Росія відвела свої війська із Херсона на лівий берег. 11 листопада нашим захисникам вдалося увійти до міста, зараз там точаться стабілізаційні заходи, а органи місцевого самоврядування повернулися до виконання своїх обов’язків. Після поразки на Херсонщині у Росії заявили про готовність до переговорів з Україною без попередніх умов.

Джерело

Новости Украины