Арахамія заявив, що ініціатива «єВідрядження» може запрацювати з новими умовами

Арахамія заявив, що ініціатива «єВідрядження» може запрацювати з новими умовами

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Мінекономіки доопрацьовує ініціативу «єВідрядження» про виїзд підприємців за кордон в умовах воєнного стану, залучивши експертів із різних галузей. Про це повідомив очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в інтерв’ю Forbes-Україна.

— Наразі ця ідея сприймається у суспільстві як опція для багатих, які можуть заплатити 200 000 грн і виїхати за кордон. Це несправедливо. Мінекономіки має допрацювати проєкт, щоб у всіх був рівний доступ і права для виїзду в міжнародні відрядження. Наскільки я знаю, вони залучили представників експертизи з різних галузей – металургів, аграріїв, з ІТ-сектору тощо. На основі їхніх рекомендацій буде розроблено нове рішення, яке враховуватиме думку всього експортного сектору, — написав Арахамія.

Про запровадження послуги «єВідрядження» повідомила 19 серпня перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко. Планувалося, що вона запрацює через додаток «Дія» з 1 вересня і дозволить виїзд за кордон тим підприємцям, які своєчасно подали податкову звітність, не мають заборгованості зі сплати ЄСВ та виплачують середню заробітну плату як юридична особа чи ФОП не менше 20 тис грн. Передбачалося, що підприємець вноситиме 200 тис. грн застави, які йому повернуть після повернення до України. Але прем’єр-міністр Денис Шмигаль не підписав постанову.

 

Джерело

Новости Украины