Байден пообіцяв Україні новий пакет допомоги – до нього увійдуть HIMARS

Байден пообіцяв Україні новий пакет допомоги – до нього увійдуть HIMARS

Фото: REUTERS

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським лідером Джо Байденом. Під час діалогу президент Сполучених Штатів анонсував виділення нового пакету допомоги для України у розмірі 625 мільйонів доларів. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

— Президент Байден пообіцяв продовжувати підтримувати Україну, оскільки вона захищається від російської агресії стільки, скільки потрібно, включаючи надання сьогодні нового пакету допомоги в галузі безпеки на суму 625 мільйонів доларів. Він містить додаткове озброєння та обладнання, включаючи HIMARS, артилерійські системи та боєприпаси, а також бронетехніку, транспортні засоби, – йдеться у заяві відомства.

Як зазначено в повідомленні, під час розмови Байден також запевнив Зеленського в готовності США покласти серйозні витрати на будь-яку фізичну особу, організацію чи країну, які надають підтримку анексії Росії.

У Пентагоні опублікували список озброєння, яке увійде до нового пакету допомоги:

4 ракетні системи HIMARS та боєприпаси; 16 155-мм гаубиць; 75000 155-мм артилерійських снарядів; 500 високоточних 155-мм артилерійських пострілів; 1000 155-мм пострілів дистанційних протитанкових мін (RAAM); 16 105-мм гаубиць; 30 000 пострілів для 120 мм міномета; 200 протимінних машин MaxxPro; 200 000 набоїв до стрілецької зброї; обладнання для створення перешкод; протипіхотні боєприпаси Claymore.
Джерело

Новости Украины