Байден закликав лідерів Конгресу допомагати Україні. Він хоче працювати з республіканцями


Байден закликав лідерів Конгресу допомагати Україні. Він хоче працювати з республіканцями

Джо Байден (фото: EPA)

Президент США Джо Байден закликав керівництво Конгресу продовжити надання допомоги Україні, він також хоче шукати точки дотику з Республіканською партією. Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Байден прийняв лідера Демократичної партії у Сенаті Чарльза Шумера, лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконела, спікера Палати представників Ненсі Пелосі та лідера Республіканської партії у Палаті представників Кевіна Маккарті.

Крім проблем внутрішньої політики США, на зустрічі порушувалося питання просування інтересів національної безпеки та підтримки України у боротьбі проти повномасштабного вторгнення Росії.

За словами Байдена, він завжди зацікавлений у роботі з республіканцями, яких би розбіжностей у них не виникало.

«Ми збираємося працювати разом, щоб фінансувати – я сподіваюся, працювати разом для розв’язання всіх спірних та важливих питань. І я сподіваюся, що ми знайдемо інші точки дотику, тому що американський народ хоче, щоб ми працювали разом», – сказав американський президент.

  • США розглядають можливість передати Україні ЗРК Patriot.
  • Група сенаторів закликала адміністрацію Байдена передати Україні ударні дрони Grey Eagle, які «можуть змінити стратегічний перебіг війни».
  • Конгресмени від республіканців Майкл Маккол (штат Техас) та Майк Тернер (штат Огайо) заявили, що підтримка України з боку США не зменшуватиметься, але буде більш підзвітною.

Читайте також: ЗСУ зможуть літати на F-16. Настав час відповісти Росії за В’єтнам – сенатор від республіканців

Джерело

Новости Украины