Бербок запевняє, що санкції проти РФ не скасують, навіть якщо взимку будуть протести


Бербок запевняє, що санкції проти РФ не скасують, навіть якщо взимку будуть протести

Анналена Бербок (Фото: EPA-EFE/MICHAEL SOHN)

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок запевняє, що санкції проти Росії залишаться в силі, навіть якщо в Німеччині розпочнуться протести через підвищення цін на електроенергію. Про це вона сказала, виступаючи 31 серпня на Forum 2000 у Празі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Бербок пообіцяла українцям підтримку до кінця війни – «стільки, скільки буде потрібно».

Вона наголосила, що наближається зимова пора, і демократичні політики зіткнуться з викликом, оскільки в країні можуть розпочатися протести через підвищення цін на енергоносії. Глава МЗС Німеччини запевняє, що навіть у такому разі санкції проти РФ не буде скасовано.

«Люди вийдуть на вулиці та скажуть: «Ми не можемо сплатити рахунки за електрику». А я скажу: «Так, я знаю, і ми вам допоможемо соціальними заходами». Але я не хочу говорити: «Добре, тоді ми припиняємо санкції проти Росії». Ми підтримуємо Україну, а це означає, що санкції залишаться в силі й взимку», – сказала Бербок.

  • Бербок висловилася проти повної заборони на видачу віз росіянам і запропонувала альтернативу – на її думку, «ті, хто потребує захисту, та інші російські громадяни повинні й надалі мати можливість дихати повітрям свободи в ЄС».

Читайте також: Німеччина та Франція пропонують Європі нову стратегію: стратегічний провал Росії – dpa

Джерело

Новости Украины