«Безкарність – не варіант»: Франція та Нідерланди про атаки РФ на енергосистему України


"Безкарність – не варіант": Франція та Нідерланди про атаки РФ на енергосистему України

Емманюель Макрон (Фото — EPA)

Європейські лідери один за одним наголошують, що дії Росії у її спробах знищити Україну не можуть залишатися безкарними. У цьому ключі висловилися президент Франції Емманюель Макрон та глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Сьогодні Україна зазнала масованих бомбардувань, внаслідок яких значна частина країни залишилася без води та світла. Будь-який удар по цивільній інфраструктурі є воєнним злочином і не може залишитися безкарним», – написав Макрон у Twitter.

«Нові російські напади на українські міста та інфраструктуру. Навмисно позбавляти мирних жителів тепла – огидно, це порушення міжнародного гуманітарного права. Нідерланди продовжать докладати зусиль, щоб притягнути Росію до відповідальності. Безкарність – не варіант», – написав у Twitter Хукстра.

Раніше повідомлялося, що президент ПАРЄ Тіні Кокс також заявив, що «Росія продовжує порушувати міжнародне право» і що для лідерів Кремля «безкарності за ці злочини не буде».

Держсекретар США Ентоні Блінкен також відреагував на масований ракетний удар по Україні 23 листопада – він наголосив, що така тактика РФ не зламає рішучості України та її партнерів.

  • Сьогодні окупанти завдали ракетних ударів майже по всій Україні.
  • В усій країні почалися аварійні відключення електрики, води та опалення.
  • Ввечері електропостачання почали поступово відновлювати.

Читайте також: Данілов – Росії: Ні ваші ракети, ні ваші «шахеди» ні на крок не наблизять переговори

Джерело

Новости Украины