Білий Дім: Повідомлення про масове поховання в Ізюмі жахають


Білий Дім: Повідомлення про масове поховання в Ізюмі жахають

Ексгумація тіл жертв російських окупантів в Ізюмі (Фото: ФБ Зеленського)

Повідомлення про масове поховання у звільненому від російської окупації Ізюмі «жахають» і «обурюють», заявив радник зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого Дому Джон Кірбі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Кірбі вважає, що інформація від офіційних осіб України про понад 400 могил в Ізюмі  «відповідає порочності та жорстокості, з якими російські сили ведуть цю війну проти України та українського народу».

Сполучені Штати продовжать «активно підтримувати зусилля щодо документування воєнних злочинів та звірств, скоєних російськими військами в Україні, а також сприяти національним та міжнародним зусиллям щодо виявлення та притягнення росіян до відповідальності», – сказав Кірбі.

Сьогодні президент Володимир Зеленський опублікував фотографії жертв російських окупантів, ексгумація яких проводиться на території масового поховання у лісі поблизу Ізюма, і заявив, що «це має бачити весь світ».

  • 15 вересня видання Current Time опублікувало фотографії масового поховання, яке було виявлено у лісі біля Ізюма Харківської області після звільнення міста від російських окупантів. На місці знайдено 440 могил.
  • Уповноважений щодо осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко заявив, що «кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію».

Джерело

Новости Украины