Bloomberg: Путін особисто поїде на саміт G20

Bloomberg: Путін особисто поїде на саміт G20

Фото: SPUTNIK/REUTERS

Російський і китайський президенти Володимир Путін і Сі Цзіньпін планують особисто приїхати на саміт Великої двадцятки в Індонезії. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на словам президента Індонезії Джоко Відодо.

— Сі Цзіньпін приїде. Президент Путін також сказав мені, що приїде, — ніби то сказав Відодо після телефонної розмови з російським президентом.

Про те, що саміт G20 буде проведено у 15-16 листопада 2022 року на острові Балі, було оголошено ще на початку грудня 2021 року. На зустріч запрошено глав усіх країн-учасниць, серед яких і Путін.   

Напередодні радник керівника ОП Михайло Подоляк в інтерв’ю ВВС заявляв, що президент України Володимир Зеленський може відвідати осінній саміт «Великої двадцятки» в Індонезії, якщо на ньому буде Путін.

В самому Кремлі раніше робили різні суперечливі заяви. Спочатку помічник президента РФ Юрій Ушаков заявляв, що глава Кремля має намір взяти участь у саміті G20. Після чого прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі ще не вирішили, чи буде Путін присутній на саміті, заявивши, що вирішиться це питання «в потрібний час».

Джерело

Новости Украины