Бої за Соледар продовжуються, росіяни намагаються взяти під контроль шляхи постачання ЗСУ – ГШ


Бої за Соледар продовжуються, росіяни намагаються взяти під контроль шляхи постачання ЗСУ – ГШ

Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни продовжують наступати на Бахмут, намагаються взяти під контроль Соледар та шляхи постачання Сил оборони України, але зазнають великих втрат. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Основні зусилля армія РФ зосереджує на спробах повного захоплення Донецької області, веде наступальні дії на Бахмутському напрямку, намагається взяти під контроль місто Соледар та шляхи постачання українських підрозділів.

За даними Генштабу, росіяни зазнають там великих втрат, бої тривають.

Також Генштаб повідомляє про безуспішні наступальні дії росіян на Авдіївському напрямку. На Куп’янському та Новопавлівському напрямках армія РФ намагається покращити тактичне положення, а на Лиманському, Запорізькому та Херсонському – обороняється.

Посилюється тенденція переповнення лікарень у тимчасово окупованих населених пунктах пораненими російськими окупантами. Станом на 9 січня, за даними Генштабу, лише у місцевій лікарні Марківки Луганської області додатково розгорнули 100 ліжко-місць.

У тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області російські загарбники посилюють режимні заходи, перевіряють місцевих, особливо їх цікавлять телефони, пишуть у Генштабі.

  • 9 січня у Міноборони повідомили, що росіяни перекинули ще «вагнерівців» у район Соледара та розпочали потужний штурм.
  • Соледар на сьогодні став найгарячішою точкою східного фронту, заявили у ЗСУ.
  • Сьогодні в Міноборони повідомили, що у Соледарі тривають важкі бої, але прорвати оборону ЗСУ та захопити місто окупанти не можуть.

Читайте також: Сіль для Пригожина. Навіщо Росія кидає всі сили на Соледар і чи є загроза оточення

Джерело

Новости Украины