Британська розвідка про відступ росіян з Херсону: втрати були набагато меншими, ніж раніше


Британська розвідка про відступ росіян з Херсону: втрати були набагато меншими, ніж раніше

Згоріла російська техніка (Фото: EPA)

Відступ росіян з правобережної частини Херсонської області був організований краще, ніж попередні, і армія РФ втратила небагато техніки, йдеться у ранковому звіті британської розвідки.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Якщо під час попередніх відступів російська армія кидала за собою сотні одиниць транспортних засобів. то тепер ці втрати обчислювалися лише десятками.

Крім того, росіяни знищили значну частину техніки, аби вона не дісталася українським військам.

«Цей відносний успіх, ймовірно, частково пояснюється більш ефективним єдиним оперативним командуванням під керівництвом генерала Сергія Суровікіна», – вважає розвідка.

Попри це, у Міноборони Великої Британії вважають, що в російській армії залишаються традиційні проблеми, такі як слабке командування на молодшому та середньому рівнях та приховування реального стану справ.

Як приклад розвідка назвала інцидент, що стався з російськими військовими Східного округу. Дві роти після загибелі їх командира втекли з поля бою, але цей інцидент приховали інші офіцери.

  • 11 листопада Росія вивела свої війська з Херсона, зруйнувавши за собою всі три мости через Дніпро у Херсонській області. Зеленський назвав цей день історичним. Херсон був окупований від початку повномасштабної війни – з 1 березня.

Читайте також: «Війну ми програли». Медуза написала, як «еліти» в РФ сприйняли відступ із Херсона

Джерело

Новости Украины