Британський аналітик назвав умови для повторення «харківського прориву» на півдні

Британский аналитик назвал условия для повторения "харьковского прорыва" на юге

Найближчими днями матиме вирішальне значення для того, чи зможе Україна зробити такий самий прорив на півдні, як у Харківській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар військового аналітика Майкла Кларка.

Він каже, що ЗСУ має одну дивізію на півдні, як і на північному сході, і ще одну в резерві, яку вони можуть використовувати для нападу на "сухопутний міст Росії між Херсонською областю та Донбасом" (мова йде про територію між Херсонською і Донецькою областю через Запорізьку область, яка зараз перебуває під контролем РФ, — ред.).

"У них майже напевно є резервна дивізія. То що ж вони з нею робитимуть? Питання в тому, скільки вони продовжуватимуть цей наступ. Вони можуть спробувати оточити деякі з районів, які вони раніше втратили, зокрема Сєвєродонецьк… Вони можуть спробувати це зробити", — каже аналітик.

За його словами, інша можливість полягає в тому, що, якщо ЗСУ не визнають за потрібне посилення на Донбасі, вони будуть використовувати свої резервні війська, можливо, щоб просунутися прямо на південь, "розділити сухопутний міст, який з'єднав Росію з Кримом" (мається на увазі Керченський міст, — ред.)

"Це був би великий крок, щоб відкрити абсолютно новий фронт", — упевнений Кларк.

Він констатує, що внизу на південному заході, в Херсонській області, ЗСУ досягли чималих успіхів на широкому фронті — 160 км.

"Вони явно йдуть на сам Херсон, на Нову Каховку, це дуже важливе місце, бо саме тут гребля, яка перегороджує річку Дніпро, яка допомагає подавати воду до Криму, а також гідроелектростанції. Вони просуваються цим широким фронтом — особливий інтерес представляє Томина Балка (село в Херсонському районі, — ред.), тому що, взявши район Томиної Балки, вони можуть обійти тил російських військ у Херсоні… а біля Снігурівки вони створили великий виступ, щоб спробувати прорватися до Нової Каховки, — аналізує він. — Це найкращі російські сили, сильніші, але вони зараз перебувають під великим тиском і, як повідомляється, безперечно на півночі, у них починають закінчуватися боєприпаси, тож подивимося, що там відбудеться найближчими днями".

https://www.rbc.ua/ukr/news/britanskiy-analitik-nazval-usloviya-povtoreniya-1663168471.html

 

 

Новости Украины