Буданов пояснив свої слова про «вбивати росіян у будь-якій точці світу»

Буданов пояснив свої слова про "вбивати росіян у будь-якій точці світу"

Фото: Скріншот Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов

Під фразою про вбивства росіян «у будь-якій точці світу» керівник ГУР мав на увазі ліквідацію воєнних злочинців.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов в інтерв’ю проєкту Антиподи пояснив, кого саме мав на увазі, коли говорив про вбивство росіян «у будь-якій точці світу». 

За його словами, мова йде саме про воєнних злочинців. Цитата про вбивства росіян, яку розтиражували ЗМІ, є неповною.

Під час інтерв’ю Yahoo News журналіст видання підняв тему вбивств низки російських пропагандистів. Він попросив керівника ГУР прокоментувати це питання.   На що Буданов відповів: «Не продовжуйте цю тему. Все, що я прокоментую, це те, що ми вбивали й будемо вбивати росіян будь-де на цьому світі до повної перемоги України».
  Очільник ГУР підкреслив, що тоді його цитата була порізана.   «Це порізана версія. З неї вирізали найголовніше: росіян, які є воєнними злочинцями, вчинили злочини проти людяності, кримінальні злочини на кшталт групових зґвалтувань, зґвалтувань неповнолітніх, вбивств… Це про них йшлося. З цієї цитати викинуте уточнення», — пояснив Буданов.

Він зазначив, що випадки воєнних злочинів з боку росіян були й будуть продовжуватися, але всі злочинці понесуть покарання.   «Але отакі відверті покидьки… Це абсолютна правда, ще раз вам це підтверджую, я не боюся своїх слів: такі випадки були й будуть продовжуватися. У будь-якій країні світу ці люди зрештою понесуть заслужену кару. Заслуженою карою за такі діяння може бути виключно їх ліквідація. Нічого іншого я не розглядаю. Це моя особиста думка. Я її дотримуюсь і буду втілювати у життя», — підсумував Буданов.

Нагадаємо, голова ГУР заявив, що спецслужби «дістали вже багатьох росіян», проте відмовився називати конкретні випадки.

Джерело

Новости Украины