Буданов спрогнозував, що війна в Україні завершиться навесні 2023 року

Буданов спрогнозував, що війна в Україні завершиться навесні 2023 року

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що війна Росії проти України може завершитися до кінця весни 202 року. Про це він заявив в інтерв’ю Наталії Мосейчук на телеканалі «1+1».

– Це процес, на жаль, довгий. Мушу це сказати відверто…але довго це не буде. Взагалі ця війна не довго триватиме. Скоро закінчиться. Взимку — війна більшою мірою стихне. І, ось – після зими почнеться завершення цього конфлікту з виходом на першому етапі на адмінкордоні станом на 1991 рік, – заявив Буданов.

На питання телеведучої про прогнози західних експертів про завершення війни влітку, голова ГУ розвідки наголосив, що спирається лише на відомі йому факти.

— Я спираюсь на всі факти, які мені відомі. Я вважаю, що це буде не влітку, а до кінця весни. Можливо, трохи раніше. Тут днями можна помилятися, але алгоритм такий, – зазначив Буданов.

На початку вересня екс-маршал ВПС Британії Едвард Стрінгер заявив, що існує ймовірність завершення війни Росії проти України до різдвяних свят. Військовий у відставці стверджує, що армія Росії вже не зможе перейти у контрнаступ. За його прогнозом, є 30-40% шансів на закінчення війни у січні 2023 року, внаслідок чого війська РФ отримають поразку.


Джерело

Новости Украины