«Це було дуже складно». Байден сказав Шольцу, що допомога Німеччини Україні була величезною


"Це було дуже складно". Байден сказав Шольцу, що допомога Німеччини Україні була величезною

Олаф Шольц та Джо Байден (Фото: EPA)

Президент США Джо Байден сказав канцлеру ФРН Олафу Шольцу, що підтримка України Німеччиною мала велике значення. Про це він сказав під час зустрічі у Білому домі, цитує його канал CNN.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, Шольц активізувався та надав критично важливу військову допомогу Україні, а також глибоку моральну підтримку українцям.

«І ви привели до історичних змін вдома — збільшення витрат на оборону та диверсифікації російських джерел енергії, — я знаю, що це було непросто, дуже складно для вас. Ми рухалися в ногу в підтримці», — сказав Байден.

Він зазначив, що Німеччина та США як союзники по НАТО роблять Альянс сильнішим та боєздатнішим.

Шольц заявив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, а минулий рік був дуже важливим через загрозу всьому світу, яку представляє Росія.

«Дуже важливо, що ми діяли разом, що ми організувалися в ногу, і що ми зробили можливим, щоб ми могли надати необхідну підтримку Україні протягом усього цього часу. Трансатлантичне партнерство перебуває у дуже добрій формі», — підкреслив канцлер.

  • 7 лютого 2023 року уряд Німеччини видав німецьким виробникам ліцензію на постачання Україні до 178 танків Leopard 1A5.
  • 2 березня Шольц заявив, що Німеччина передасть Україні нові ЗСУ Gepard та систему IRIS-T найближчими тижнями.
  • Того самого дня він сказав, що Росія не переможе у війні.

Читайте також: Шольц «без фанфар» поїхав до Байдена за снарядами для ЗСУ та іншим – Bloomberg 

Джерело

Новости Украины