Це вбиває ваші рослини: чотири головні помилки садівника, яких можна припуститися в спеку

Это убивает ваши растения: четыре главные ошибки садовода, которые можно совершить в жару

Спека, яка не спадає тривалий час, може бути надзвичайно руйнівною для саду, призвести до в'янення квітів, спалювання листя і висихання коренів. У такі дні є спокуса збільшити полив, а це може спричинити ще більше проблем, ніж вирішити, попереджають професіонали.

Садовий експерт розповів Express.co.uk, як допомогти саду вижити в спеку. Він назвав чотири найбільші помилки, яких садівники можуть припуститися в спеку.

Поливання

Найпоширеніша помилка, яку можна зробити під час спеки, — це, безумовно, надмірне поливання, яке садівники практикують у період паніки. Але це не тільки призводить до витрачання великої кількості води, але і може принести саду більше шкоди, ніж користі.

Перезволоження так само згубне для рослин, як і посуха, а в деяких випадках може виявитися навіть шкідливішим. Надмірний полив може зробити ґрунт заболоченим, а це означає, що рослина не зможе поглинати кисень, необхідний для нормального функціонування. Це може викликати загнивання коренів, обмежити кількість поживних речовин, які рослина може вбрати, і навіть вбити рослину.

Занадто коротка стрижка трави

Заитання, як стригти газон, хвилює всіх, хто його має. Під час сильної спеки є проста відповідь – не стрижіть траву якнайдовше. У спеку краще, щоб трава була не менша за 7-8 см заввишки. Довша трава відкидає тінь і дозволяє ґрунту зберегти частину вологи, яку вона втратила б, якби була коротшою і повністю піддавалася впливу сонця.

Багато професійних садівників  залишають траву в 15-16 см заввишки на весь період спеки.

Горщики з квітами на сонці

Квіти в горщиках та кашпо — прикраса саду, але вони особливо вразливі у спекотну погоду. Зате можна легко прибрати їх з сонця, доки не закінчиться особливо спекотна погода.

У самий розпал сонця і в найспекотніший час дня між 12 і 16 годинами перемістіть рослини в тінь і прикрийте свіжопосаджену зелень.

Однак для стаціонарних рослин цей спосіб не підійде. Для них можна використовувати тенти, що затіняють, і сітки, також можна використовувати простирадла або картонні коробки.

Пересаджування рослин

Найбільша помилка, яку можна зробити з рослинами в спекотну погоду, це пересадити їх. Спека  вже становить великий ризик для рослин, а пересаджування робить їх вразливішими.

Це правило особливо стосується молодих рослин, які мають тендітну кореневу систему, яка може висохнути, перш ніж рослина встигне зміцніти на новому місці.

https://tsn.ua/lady/dom_i_deti/dom/ce-vbivaye-vashi-roslini-chotiri-golovni-pomilki-sadivnika-yaki-mozhna-zrobiti-v-speku-2136511.html

 

 

Новости Украины