Чернігів можуть перекрити на в’їзд-виїзд. Мер дав доручення підготуватися

Посилаючись на свіжу постанову Кабінету міністрів №255 міський голова Чернігова Владислав Атрошенко не виключив того, що за певних обставин кордони міста можуть бути перекриті.

На щотижневій розширеній нараді в мерії Владислав Атрошенко розповів, що таке рішення уже ухвалили на рівні Чернігівської області. Профільна обласна комісія доручила організувати 5 КПП на в’їзді на територію Чернігівщини.

Міський голова зазначив, що в постанові Кабміну йдеться й про такі самі повноваження для органів місцевого самоврядування. І доручив підлеглим опрацювати це питання.

– Як буде розвиватися ситуація – ніхто прогнозувати не може. На період 2–3 тижня… до кінця квітня, можливо, якщо буде зростати кількість хворих – прийдемо до необхідності закривати кордони міста, – попередив Владисав Атрошенко.

Чиновники мають спільно з патрульною поліцією та з міським управлінням поліції опрацювати наступний перелік питань:

• кадровий склад на кожному такому пості

• комплектація посту

• чи потрібні якісь МАФи для чергування

• графік роботи (в тому числі – в нічний час)

• кількість КПП та місця їх розташування.

Нагадаємо, закрила кордони в Україні вже влада Чернівців та Умані. Впускають лише тих, хто проживає в цих містах. В кількох інших містах (Тернопіль, Київ, Кропивницький та ін.) в’їзд обмежено – встановлено кілька КПП, через які можна потрапити у місто. На них вибірково зупиняють авто, та міряють температуру.

Источник

Новости Украины