Чим накрити сковороду, якщо немає кришки потрібного розміру: простий лайфхак

Чем накрыть сковороду, если нет крышки нужного размера: простой лайфхак

Щодня на кухні господині стикаються з безліччю проблем, особливо в процесі приготування їжі. І якщо ви вже знаєте, що можна використовувати замість кондитерського мішка або пергаментного паперу, радимо взяти на замітку, що робити, якщо немає кришки для сковороди або каструлі необхідного розміру. theLime ділиться простим лайфхаком.

Через воєнні дії на території України, коли багато людей змушені були переїжджати зі своїх будинків у безпечніші місця, деякі господині зіткнулися з поширеною проблемою – відсутністю деяких кухонних речей, серед яких кришки для сковороди чи каструлі. Як відомо, в магазинах кришки здебільшого продаються окремо від сковороди, і деякі відкладають їхню покупку на потім.

Внаслідок цього доводиться готувати без кришки. Чим це загрожує? Під час смаження різних продуктів, а саме – картоплі, котлет, риби, м'яса – бризки часто розлітаються навколо, і потім потрібно відмивати від жиру плиту та інші кухонні поверхні. Що природно забирає багато часу та сил.

Але досвідчені господині знають, що кришку легко можна замінити пергаментним папером або фольгою для випічки. Зі шматка паперу або фольги вирізаємо коло, яке має бути трохи більшим за сковороду за своїм діаметром. Цим шматком пергаменту накриваємо сковороду під час приготування. В результаті жирні бризки не розлітатимуться в різні боки, а осядуть на внутрішній поверхні паперу.

Зазначимо, що відразу після використання таку "кришку" найкраще викинути в сміття. Справа в тому, що жир, який накопичився на ній, легко може спалахнути, якщо тримати пергамент біля плити.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2022-08-19/chem-nakryit-skovorodu-esli-net-kryishki-nujnogo-razmera-prostoy-layfhak/47627

 

 

Новости Украины