Чим важливе звільнення Лимана: в ЗСУ назвали три причини

Чем важно освобождение Лимана: в ВСУ назвали три причины

Завдяки звільненню Лимана для ЗСУ відчиняться ворота та звільнення всього Донбасу.

Звільнення Лимана Донецької області відкриває ЗСУ шлях до деокупації Донбасу. Окрім того, це цей факт має ще й суттєвий психологічний вплив на українських військових.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів спікер Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий.

Він пояснив, що звільнення Лимана продовжить Харківську операцію захисників України. Адже після таких успіхів зазвичай війська завжди перебувають у піднесеному стані та "йдуть на куражі".

Окрім того, "взявши" Лиман, ЗСУ захопили важливий район, який відкриває ворота на звільнення Донбасу. Усе тому, що далі відкривається напрямок на Сватово, Кремінну та Сєвєродонецьк.

Череватий зауважив, що деокупація міста – це також важливий психологічний момент. Адже українським бійцям вдалося оточити велике угруповання ворога, який до того хизувався своєю непереможністю.  

Представник ЗСУ також звернув увагу на те, що в Лимані воювали професійні російські війська. Зокрема, йдеться про "Барс" – бойовий армійський резерв.

"Наші війська зламали не якихось там "мобіків", а дуже потужну оборону. І це ще більше підвищує ціну наших зусиль", – пояснив спікер Східного угрупування ЗСУ.

Джерело: https://tsn.ua

Новости Украины