Член безпекового комітету Ради про «злив з Пентагону»: Це найкращий спосіб створити дезінформацію


Член безпекового комітету Ради про "злив з Пентагону": Це найкращий спосіб створити дезінформацію

Сергій Рахманін (фото — пресс-служба Голоса)

Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Сергій Рахманін сказав, що в «зливі» розвідданих Пентагону присутні як правдиві дані, так і сфальсифіковані. На його думку, це може слугувати частиною дезінформаційної кампанії. Про це він повідомив Радіо Свобода.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами нардепа, частина оприлюдненої інформації «відповідає дійсності». Проте частина даних виглядає як «цілеспрямована дезінформація».

«Я думаю, що на якомусь етапі просто вирішили зробити «дезу», і я думаю що це вирішили зробити наші вороги. Це найкращий спосіб створити дезінформацію: взяти частину правдивої інформації, домішати до неї неправдиву для того, щоб важче було розібратися» – сказав Рахманін.

На думку депутата, це міг бути випадковий витік. Подібні «зливи» трапляються, коли до інформації мають доступ дуже велика кількість осіб, сказав він. 

Рахманін зауважив, що в оприлюднених документах не було таємниць, які б дозволили «зануритися у деталі запланованого контрнаступу ЗСУ».

ДОВІДКА. 6 квітня 2023 року газета NYT написала про «злив» у Мережу нібито секретних документів з Пентагону, частина яких стосується підготовки України до контрнаступу (станом на початок березня). З’явилося близько 100 аркушів А4 презентації, ймовірно, для військових НАТО, деякі під грифом «цілком таємно» і «не для іноземців». Невідомо, наскільки ці документи підроблені, хто їх злив у Мережу і з якою метою. США вважають, що частина «зливу» сфальсифікована Росією. Усі сторони публічно кажуть, що це може бути ІПСО з метою обману супротивника. У Києві заявили, що це фейк і «реальних планів України це не стосується». ГУР повідомив, що треба дочекатися результатів розслідування, але причин для переживань немає.

  • Канал CNN проаналізував «злиті» документи та прийшов до висновку, що США могли стежити за президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Під Авдіївкою знищено російський вертоліт Мі-24

Джерело

Новости Украины