ЦВК визнала Олексія Сівіріна нардепом замість Рустема Умєрова

ЦВК визнала Олексія Сівіріна нардепом замість Рустема Умєрова

Фото: facebook.com/irina.kravchenko.75

ЦВК визнала Олексія Сівіріна обраним народним депутатом України замість Рустема Умєрова. Про це повідомили на сайті комісії.

До ЦВК надійшла постанова Верховної Ради від 7 вересня, якою достроково припинено повноваження Рустема Умєрова у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

— Комісія розглянула вказану Постанову та визнала Олексія Сівіріна, наступного за черговістю кандидата, включеного до виборчого списку політичної партії  “Голос” під № 21, обраним народним депутатом України на зазначених виборах в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, — йдеться у повідомленні.

7 вересня Верховна Рада призначила Рустема Умєрова головою Фонду державного майна України. За відповідне рішення проголосували 282 народні обранці.

Олексій Сівірін був 21-м номером у списку партії “Голос” на парламентських виборах у 2019 році, зараз йому 28 років. Восені 2019 року Сівіріна призначили заступником міністра культури, молоді та спорту. Тоді відомство очолював Володимир Бородянський.

Під час виборів Сівірін був старшим бізнес-аналітиком консалтингової компанії Mckinsey Ukraine. У 2016 році він закінчив магістратуру Києво-Могилянської академії за спеціальністю «Фінанси та кредит». 

Джерело

Новости Украины