Данія готова обговорювати візові обмеження для росіян у ЄС


Данія готова обговорювати візові обмеження для росіян у ЄС

Єппе Кофод (фото — EPA)

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод заявив про готовність до обговорення у межах Євросоюзу візових обмежень для громадян Росії. Про це повідомляє данське видання Avisen.dk.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Раніше прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала європейські країни припинити видачу туристичних віз громадянам РФ.

Міністр імміграції Данії Кааре Дібвад заявив, що «те, що запропонувала Естонія, розумно».

«Створити загальноєвропейську відповідь на це. Але зрозуміло, що якщо в Європі є лише одна країна, куди росіяни можуть в’їхати, то в принципі можна в’їхати і у всю Шенгенську зону. Тому це потрібно робити в межах ЄС», – сказав Дібвад.

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод не виключає, що заклик президента Володимира Зеленського заборонити в’їзд до європейських країн для всіх російських громадян може бути почутим.

«Усі пропозиції щодо Росії, санкції та пропозиції щодо притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. Ми відкриті для обговорення всього цього з нашими європейськими та північноамериканськими колегами», – сказав Кофод.

За даними імміграційної служби Данії, лише за перші п’ять місяців 2022 року громадянам Росії було видано майже втричі більше туристичних віз, аніж за весь 2021 рік, пише видання.

  • 8 серпня із закликом припинити видавати туристичні візи росіянам виступила прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін.
  • На засіданні Ради Євросоюзу наприкінці серпня Чехія, яка наразі головує в ЄС, наполягатиме на забороні видачі туристичних шенгенських віз громадянам країни-агресора.

Джерело

Новости Украины