Данилов: На порядку денному — демілітаризація Криму з його подальшою деокупацією

Данилов: На порядку денному - демілітаризація Криму з його подальшою деокупацією

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що покрокова демілітаризація Криму з його подальшою деокупацією є питанням на порядку денному. Про це він написав у Твіттері.

— Крим – суверенна територія України. Питання порядку денного — покрокова демілітаризація півострова з його подальшою деокупацією, — заявив Данилов.

Також Данилов звернув увагу на те, що кримські колаборанти та зрадники можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території тимчасово окупованого Криму.

З початку серпня на території Криму неодноразово лунали вибухи на російських складах зброї та боєприпасів – ЗСУ вже почали руйнувати логістичні ланцюги росіян. Йдеться про вибухи на військовому аеродромі «Саки» у Новофедорівці, в районі села Майське Джанкойського району, у Керченському районі та на військовому аеродромі «Бельбек» у Севастополі.

У Міноборони РФ називають різні причини вибухів, вигадуючи версії про спрацювання ППО, диверсії та інші. У той же час 17 серпня росіяни почали переміщати свої літаки та гелікоптери вглиб півострова або до Росії, а також встановили КПП перед в’їздом на Керченський міст.

Джерело

Новости Украины