Данілов підтвердив знищення іранських інструкторів, які прибули до Криму допомагати Росії


Данілов підтвердив знищення іранських інструкторів, які прибули до Криму допомагати Росії

Олексій Данілов (фото – пресслужба РНБО)

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов підтвердив, що українські військовослужбовці знищили іранських інструкторів, які прибули до тимчасово окупованого Криму, щоб допомагати росіянам з експлуатацією дронів-камікадзе, які постачаються Тегераном у РФ. Про це Данілов сказав в інтерв’ю The Guardian.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Данілов підтвердив, що іранських військових інструкторів було вбито в Криму, і попередив, що будь-які інші іранці на окупованій території України, які підтримують вторгнення Москви, теж стануть мішенню.

За словами секретаря РНБО, іранці перебували в Криму, щоб допомагати росіянам пілотувати дрони Shahed-136, поставлені Тегераном, але не озвучив кількість убитих.

«Вони були на нашій території. Ми їх сюди не запрошували, і якщо вони співпрацюють із терористами та беруть участь у знищенні нашого народу, ми повинні їх убити», – заявив Данілов.

Він наголосив, що іранці продовжують наполягати на тому, що вони нібито не постачають зброю Росії, але Україні потрібне підтвердження.

«У нас є це підтвердження на сьогодні? Ні. Ми розуміємо, що ці штуки не літають, поки [люди] не навчаться ними управляти, а у росіян не вистачає мозку, щоб самим у цьому розібратися…. У сучасному світі нічого не приховаєш. Це лише питання часу, коли це буде оприлюднено», – сказав Данілов.

Поки що залишається незрозумілим, чи постачав Іран балістичні ракети до Росії, наголосив секретар РНБО.

«Ми намагаємося відповісти на це запитання і зробимо все можливе, щоб цього не сталося. Але якщо це станеться, це свідчитиме про дві речі. По-перше, Росія не має можливості виробляти власні ракети, принаймні, у кількостях, які дозволили б їй продовжувати широкомасштабну війну. По-друге, якщо країна, яка перебуває під санкціями з 1979 року, має можливість виробляти таку зброю, то про які санкції може йтися? Тому виникає велике питання про правозастосування», – сказав Данілов.

  • 21 жовтня видання The Jerusalem Post з посиланням на джерела в Україні писало, що загинули 10 іранських інструкторів, які консультували російських військових щодо запуску дронів.
  • За даними NYT, оператори дронів з іранського Корпусу вартових ісламської революції перебували на військовій базі ЗС РФ у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Іран попередили. Якщо РФ отримає його ракети, Ізраїль може дати ЗСУ сучасну зброю

Джерело

Новости Украины