Денне навчання. Кожен навчальний заклад куруватиме рятувальник від ДСНС – Монастирський


Денне навчання. Кожен навчальний заклад куруватиме рятувальник від ДСНС – Монастирський

Денис Монастирський та Сергій Шкарлет (Фото: МВС)

Міністерство внутрішніх справ закріпило рятівника за кожним навчальним закладом. Про це повідомив голова МВС Денис Монастирський.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За інформацією Монастирського, станом на 16 серпня до початку нового навчального року готові 41% навчальних закладів, тоді як ще півтора місяці тому їх було 11%.

«Ми закріпили за абсолютно кожним навчальним закладом у регіонах рятувальника – це конкретний працівник, який також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року. На сьогодні за нашими даними укриттями забезпечено близько 41% навчальних закладів усіх рівнів», – сказав голова МВС.

Як зазначається, МВС надало відповідні рекомендації для навчальних закладів та контролює їх виконання.

За даними міністерства, перевірка проводилася комісійно не лише працівниками ДСНС, а й інших сил безпеки.

«Вже перевірено 80% навчальних закладів і невдовзі можна буде точно сказати, скільки шкіл зможуть розпочати навчання», – заявив Монастирський.

У ДСНС розповіли, що їхні фахівці, яких закріпили за навчальними закладами, навчатимуть викладачів та допомагатимуть учасникам навчального процесу.

«З першого вересня, коли розпочнеться активна фаза навчання, ми забезпечимо чергування наших фахівців на цих об’єктах. Крім того, вони допомагатимуть під час тривог та навчатимуть викладачів, як їм та дітям діяти», – повідомив голова ДСНС Сергій Крук.

  • 9 серпня соцопитування Gradus Research показало, що лише 30% українців готові відправляти дітей до садків, шкіл, технікумів, університетів офлайн з 1 вересня.
  • Опитування освітнього омбудсмена показало ще нижчий відсоток – лише 13,8%.
  • 15 серпня міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що 50% батьків виступають за відновлення навчання у школах у очному форматі.

Читайте також: 75% шкіл у Києві готові до очного навчання, але дистанційка безпечніша – начальник поліції

Джерело

Новости Украины