Держенергонагляд перевірить, як обленерго дотримуються графіків відключення світла

Держенергонагляд перевірить, як обленерго дотримуються графіків відключення світла

Фото: PAVLO PALAMARCHUK/REUTERS

Міністерство енергетики доручило Державній інспекції енергетичного нагляду взяти під контроль коректність застосування графіків відключення електроенергії та дотримання компаніями обленерго. Про це повідомляє прес-служба відомства.

— Для посилення контролю за складанням та виконанням графіків погодинних відключень Міненерго видало наказ, згідно з яким Держенергонагляд протягом періоду військового стану здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики, — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, до майбутніх перевірок буде залучено представників Національної комісії регулювання електроенергетики України, СБУ та «Укренерго». Також спеціалісти перевірять технічний стан протиаварійної автоматики.

— Графіки відключення електроенергії повинні бути складені та застосовуватися відповідно до вимог чинного законодавства та максимально, наскільки це можливо, враховувати потреби споживачів. Оператори систем розподілу повинні чітко дотримуватись цих графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій, — підкреслили в Міненерго.

У відомстві пояснили, що таке рішення було ухвалено за результатами моніторингу Держенергонагляду коректності застосування графіків відключень та дотримання операторами систем розподілу їх термінів та тривалості.

Джерело

Новости Украины