Джо Байден підписав закон про одностатеві шлюби

Джо Байден підписав закон про одностатеві шлюби

Фото: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав закон про новий федеральний захист одностатевих і міжрасових пар. Як повідомляє агенція CNN, новий закон офіційно скасовує Закон про захист шлюбу, який визначав шлюб як угоду між чоловіком і жінкою.

Документ також зобов’язує штати визнавати дійсність шлюбів, укладених за межами штату, включаючи одностатеві та міжрасові.

— Шлях до цього моменту був довгим. Але ті, хто вірив у рівність, ніколи не здавалися. Сьогодні, з підписанням Закону про повагу до шлюбу, ми святкуємо наш прогрес. Сьогодні Америка робить ще один крок до рівності. До свободи і справедливості не тільки для деяких, але й для всіх. Тому що сьогодні я підписую Закон про повагу до шлюбу,  — прокоментував Байден підписання документу  на своїй  сторінці у Твітері.

В Україні наразі легалізувати одностатеві шлюби неможливо. Про це ще у серпні заявив президент Зеленський, відповідаючи на відповідну петицію, що набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Лідер України пояснив, що згідно Конституції шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Внести зміни у документ неможливо через воєнний стан.

 

Джерело

Новости Украины