Джонсон не вірить у розвал РФ після поразки: Путін піднесе її як «досягнення цілей»


Джонсон не вірить у розвал РФ після поразки: Путін піднесе її як "досягнення цілей"

Борис Джонсон (фото: EPA)

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії та друг України Борис Джонсон вважає, що Росія не розвалиться, а диктатор РФ Володимир Путін після поразки у війні заявить своєму суспільству про якісь нібито досягнуті цілі. Про це він сказав в інтерв’ю Європейській правді.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Після перемоги України у війні, на думку Джонсона, Путіну буде нескладно переконати росіян у тому, що його «спеціальна воєнна операція» досягла «спеціального успіху», просто це сталося у дуже «спеціальний спосіб», який Путін усім пояснить.

«Він розповість росіянам, що Україна денацифікована, і зникли всі нацисти, яких і не існувало. Я вважаю, що він має достатньо політичного простору, щоб заявити російському народу, що він досяг своєї мети в Україні. Я ж не кажу, що його пояснення звучатимуть переконливо», – прогнозує Джонсон.

На запитання про те, чи розвалиться Росія, Джонсон відповів негативно, зазначивши, що це «велика, горда і стара країна».

Він наголосив, що мета Британії, НАТО та всіх друзів України полягає не в тому, щоб досягти якихось змін у Москві, а в тому, щоб захистити та допомогти Україні, і щоб країна була вільною, суверенною та незалежною.

  • У ГУР вважають, що фінал Путіна вже визначений, а Росія позбавиться диктатури або розпадеться на частини.
  • Глава МЗС Кулеба закликав світ не боятися того, що Росія розвалюється: «Якщо колеса історії почали рух, жодна людина не змінить цього».

Читайте також: Джонсон розповів, як сперечався з європейськими лідерами та розвідкою, чи вистоїть Україна

Джерело

Новости Украины