Дрон-камікадзе українського виробництва успішно пройшов низку випробувань

Дрон-камікадзе українського виробництва успішно пройшов низку випробувань

Фото: slovoidilo.ua

В Україні провели випробування вітчизняного ударного безпілотника з дальністю поразки 100 кілометрів. Результати тестування виявились задовільними. Про це повідомила в ефірі всеукраїнського телемарафону речниця державного концерну «Укроборнпром» Наталія Сад.

— На сьогоднішній день низка етапів успішних випробувань позаду. На виконання доручення начальника Генерального штабу Збройних Сил України ми переходимо до етапу випробувань під дією РЕБ, — заявила Сад.

Як зазначила представник концерну, напередодні «Укроборонпром» також анонсував розробку ударного безпілотника із вантажопідйомністю до 75 кг вибухівки.

— Після того, як ми успішно опробуємо безпілотник під дією РЕБ, сподіваємося, що зможемо перевірити його у бойовому застосуванні. Обіцяли до кінця цього року, намагаємось цю обіцянку виконати, — наголосила вона.

Про те, що Україна завершує розробку українського ударного безпілотника з дальністю до 1000 кілометрів в «Укроборонпромі», повідомили в середині жовтня після чергової російської атаки по Києву дронами-камікадзе. Тоді в концерні заявили, що з початку війни «Укроборонпром» працює у посиленому режимі та натякнули, що частина зброї вітчизняного виробництва вже «успішно працює на полі бою».

Джерело

Новости Украины