ДТЕК відновив роботу електростанцій, але у Київі поки діють екстрені обмежання

ДТЕК відновив роботу електростанцій, але у Київі поки діють екстрені обмежання

Через добу після масштабної російської атаки на Україну компанія ДТЕК знову повернула електропостачання у всіх регіонах, де працюють спеціалісти компанії. Зараз підключають лікарні й водоканали. На черзі поступове підключення побутових споживачів. У найближчі години ситуація в енергосистемі буде стабілізована. Про це повідомляє керівництво компанії ДТЕК.

— Російські терористи ніколи не досягнуть своїх цілей – вони не залякають нас та не змусять відмовитись від своїх принципів. Атаки на енергетичну інфраструктуру – це військовий злочин, за який будуть відповідати усі винні. Усі, враховуючи так званих російських «енергетиків», які допомагають варварам обирати цілі атак. Україна встояла, витримає та переможе. І ніякі терористичні атаки по цивільній інфраструктурі цього не змінять. Ми будемо зі світлом, а ви назавжди залишитесь у пітьмі, — заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК також частково відновив електропостачання в Києві після вчорашньої атаки, однак у столиці поки діють екстрені обмеження.

В той же час як повідомляє КМДА , за ніч енергетики відремонтували 2 транзитні лінії, що подають напругу на лівий берег Києва. Продовжується ремонт ліній ДТЕК «Київські електромережі». Тому частина споживачів зараз тимчасово перебувають без електропостачання. Енергетичні компанії та влада також закликають громадян України максимально відповідально ставитися до споживання електроенергії.

Джерело

Новости Украины