Дуда: Росія порушила велике табу, напавши на Україну


Дуда: Росія порушила велике табу, напавши на Україну

Анджей Дуда (Фото: пресслужба президента Польщі)

Президент Польщі Анджей Дуда назвав російське вторгнення порушенням «великого табу», що діяло з часів Другої світової війни. Про це він сказав під час виступу в рамках відзначення свята Війська Польського.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Росія та російський режим порушили велике табу, що було жорстким кордоном безпеки з часів Другої світової війни, що жодна велика держава не нападає на іншу країну, аби позбавити свободи й незалежності, щоб повернути землю, поставити під сумнів існування держави та нації», – цитує Дуду RMF24.

Він заявив, що масштаби російської прямої агресії проти незалежної й суверенної демократичної України важко було спрогнозувати.

«Я абсолютно не сумніваюся, що це перевершило очікування декого, а для когось стало цілковитою несподіванкою», – заявив президент Польщі.

Дуда подякував за допомогу, яку надають Україні та її громадянам поляки. За його словами, Україна захищає не лише свою землю, а й потенційно Польщу та решту Європи. «Це фактично оборона безпеки Республіки Польща», – підкреслив він.

Польський президент також наголосив на необхідності, не шкодуючи зусиль і ресурсів, забезпечити польську армію найкращою і найсучаснішою технікою. Оснащення армії дозволить Польщі мати потенціал, якого боялися б потенційні агресори.

  • Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний привітав Польщу з Днем Війська Польського, звернувшись до них по-польськи.
  • Глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак вважає, що допомагати Україні – польський обов’язок.

Читайте також: Дуда: Польща говорила, що Росія безжальна, але нас критикували та звинувачували у русофобії

Джерело

Новости Украины