Ексголову львівського осередку «ОПЗЖ» підозрюють у держзраді

Ексголову львівського осередку "ОПЗЖ" підозрюють у держзраді

Фото: gp.gov.ua/

Суд заарештував колишнього голову львівської обласної організації партії «ОПЗЖ» Інну Іваночко, яку підозрюють у державній зраді. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

— Силовиками викрито у держзраді колишнього голову обласної організації забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» та громадської організації «Український вибір – право народу». Діючи за вказівками спецслужб країни агресора, підозрювана організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно розповсюджували неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни чинної влади в країні, — встановило слідство.

За версією прокуратури, з травня 2015 року до серпня 2022-го підозрювана організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію.

— Для прикриття власної підривної діяльності, а також поширення дезінформації на користь агресора підозрювана використовувала журналістські посвідчення. А зв’язок із російськими кураторами підтримувала через соцмережі та електронну пошту, куди і надсилала звіти про проведену підривну діяльність, — підкреслили в Офісі генпрокурора.

Підозрюванній повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу «Державна зрада». Згідно з рішенням суду, вона перебуватиме під вартою.

У прокуратурі ім’я затриманої не називають, але львівське видання Zaxid.net пише, що йдеться про Інну Іваночко, яка керувала обласним осередком партії «ОПЗЖ», а також громадським рухом Віктора Медведчука «Український вибір – право народу».

Джерело

Новости Украины