Ердоган заявив, що має намір організувати зустріч Зеленського з Путіним

Ердоган заявив, що має намір організувати зустріч Зеленського з Путіним

Фото: СПУТНИК/REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Ердоган планує організувати зустріч українського колеги Володимира Зеленського з російським президентом Володимиром Путіним, оскільки наслідки війни в Україні торкаються всього світу. Про це пише турецьке видання » Haberturk «.

— У Сочі я мав можливість докладно обговорити з паном Путіним відносини між двома країнами та українську війну. Минулого четверга ми їздили в Україну та провели зустріч за участю генерального секретаря ООН та паном Зеленським. Наша мета — зібрати разом Путіна та Зеленського в Туреччині для радикального вирішення кризи, — заявив Ердоган на брифінгу за підсумками засідання президентського кабінету.

Як зазначив турецький лідер, Україна та РФ виробляють понад третину світового виробництва зерна. За його словами, ця ситуація є важливою для всього людства.

— Війна між Росією та Україною має наслідки, які зачіпають нашу країну та все людство. Враховуючи, що Росія та Україна виробляють понад третину світового виробництва зерна, відправлення українського зерна у світ через нашу країну є важливою подією для людства. Ми продовжуємо наші зусилля щодо перетворення збалансованого, мирного, орієнтованого на вирішення розуміння нашої країни на позитивні результати, — зазначив він.

Зустріч Ердогана з Путіним відбулася у Сочі 4 серпня. Сторони обговорили питання, пов’язані з постачанням російського газу до Туреччини та Європи, експортом українського зерна та інші.

19 серпня президент Туреччини відвідав Україну — у Львові він провів тристоронні переговори за участю президента Володимира Зеленського та генсека ООН Антоніу Гутерреша. Головними темами переговорів стали ситуація на ЗАЕС, визволення українських військовополонених, експорт зерна та післявоєнне відновлення України. Тоді Ердоган заявив, що планує зателефонувати Путіну для обговорення ситуації на ЗАЕС.

Джерело

Новости Украины