Ердоган запропонував закінчити війну за столом переговорів

Эрдоган предложил закончить войну за столом переговоров

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що він вірить у те, що війна в Україні може завершитися за столом переговорів. Про це турецький лідер сказав після тристоронніх переговорів із президентом Володимиром Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, які у четвер, 18 серпня, відбулися у Львові.

"Особисто я вірю в те, що війна врешті-решт закінчиться за столом переговорів. По суті, пан Зеленський і пан Гутерреш погоджуються з цим. Вся справа в тому, щоб визначити найкоротший і найсправедливіший шлях до столу переговорів", — заявив Ердоган.

За його словами, Зеленський і Гутерреш погоджуються з тим, що ситуація в Україні має бути врегульована за переговорним столом.

Турецький лідер також зазначив, що вважає за можливе реанімацію переговорів між Україною та РФ на тих параметрах, які були сформовані в березні під час зустрічі в Стамбулі.

Ердоган зазначив, що не лише Україна, а й увесь світ відчув позитивні результати Стамбульської угоди, яка дозволила безпечно експортувати українське зерно.

Тепер, за словами Ердогана, він має намір обговорити підсумки львівських переговорів із президентом РФ Путіним.

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4507402-erdohan-zaproponuvav-zakinchyty-viinu-za-stolom-perehovoriv

 

 

Новости Украины