Гайдай не виключає, що російський «референдум» відбудеться тільки у Луганській області


Гайдай не виключає, що російський "референдум" відбудеться тільки у Луганській області

Фото: EPA

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай підтвердив інформацію британської розвідки про те, що росіяни готуються до проведення «референдуму» на Донбасі.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

В ефірі єдиного телемарафону у понеділок він сказав, що, можливо, «референдум» взагалі відбудеться тільки тут, бо це єдиний регіон України, окупований повністю.

«Раніше вони хотіли зробити таку собі агломерацію – Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська області. Зараз ми бачимо, що завдяки Збройним Силам України, апетити зменшуються. Всі оголошення, які люблять робити керівництво РФ або їх військові про те, що 11 вересня вони окупують всю Донецьку область, – це все не відповідає дійсності. Нічого вони не окупують. Більше того, можлива і часткова деокупація певних територій. Тож на Луганщині готуються про всяк випадок, щоб хоча б на території Луганської області зробити щось подібне до референдуму», – сказав Гайдай.

  • За даними британської розвідки, Росія перебуває на «просунутій стадії» планування псевдореферендуму для анексії тимчасово окупованих територій Донбасу.
  • Зеленський попереджав, що проведення Росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України поставить хрест на можливості мирних переговорів.

Читайте також: РФ не вистачає колаборантів в Україні, ФСБ намагається формувати «шосту колону» – Данілов

Джерело

Новости Украины