Генштаб заявив про великі втрати РФ на Луганщині

Генштаб заявив про великі втрати РФ на Луганщині

Фото: Генштаб ВСУ / Facebook ЗСУ завдають тяжких втрат російським загарбникам

Лікарні населених пунктів Красний Луч, Антрацит та Лутугине переповнені пораненими окупантами, а морги – тілами мертвих загарбників.

На Донбасі продовжуються активні бойові дії. У Луганській області російські окупанти зазнали великих втрат, а на Донеччині ЗСУ відбили атаки на вісім населених пунктів, повідомляє Генштаб у ранковому зведенні в суботу, 26 листопада.

За даними українських військових, зараз росіяни перегруповуються з метою посилення угруповань на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка та Невельське Донецької області.

Росіяни завдали 11 ракетних, сім авіаційних ударів і здійснили понад 50 обстрілів із РСЗВ. Ракетних ударів зазнали Куп’янськ та Чугуїв Харківської області; Біленьке на Донеччині; Камишеваха та Кушугум Запорізької області.

  •     На Слобожанському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Липці, Стариця, Огірцеве та Дворічна Харківської області.
  •     На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде активну оборону, обстріляв із танків та ствольної артилерії райони населених пунктів Куп’янськ, Берестове, Кислівка та Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Макіївка та Майданчик в Луганській області та Ямполівка та Торське Донецької області.
  •     На Бахмутському та Авдіївському напрямах окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Красногорівка, Веселе, Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське та Мар’їнка Донецької області.
  •     На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде активні оборонні дії. Здійснив обстріл з танків та всього спектру артилерії по районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка, Новопіль, Зелене Поле Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Гуляйпільське та Чарівне у Запорізькій області.
  •     На Криворізькому та Херсонському напрямках противник здійснює фортифікаційне облаштування позицій по береговій лінії та в глибині оборони, удосконалює логістичне забезпечення передових підрозділів, не припиняє артилерійського обстрілу позицій наших військ та населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Безпосередньо від ворожого вогню постраждали міста Очаків та Херсон.

Генштаб ЗСУ відзначає велику кількість втрат у підрозділах росіян, що діють у Луганській області. Загалом на тимчасово захопленій території області збільшилася кількість цивільних лікарень, які використовуються для лікування виключно російських військових. Для цивільного населення регіону медичні послуги стають менш доступними.

«Лікарні населених пунктів Красний Луч, Антрацит та Лутугіне переповнені пораненими окупантами, а морги – тілами мертвих загарбників», – йдеться у повідомленні.

Підтверджено втрати окупантів за 24 листопада на тимчасово окупованій частині Запорізької області. У Мелітополі знищено склад боєприпасів, близько 50 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Два склади було знищено у Василівському районі. Тут до 130 росіян поранено, також знищено сім одиниць військової техніки різного типу. Кількість вбитих росіян уточнюється.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян, а також чотири – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Воїни ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили пункт управління, п’ять районів зосередження особового складу та техніки окупантів, а також два інші важливі об’єкти росіян.

Нагадаємо, Росія втратила понад 86 тисяч військових за час війни проти України. Лише за добу 24 листопада було ліквідовано щонайменше 430 росіян.

Мобілізовані в РФ масово гинуть на фронті – розвідка Британії

Джерело

Новости Украины