Генштаб: ЗСУ відбили сім наступів армії Росії, один із них – на півдні


Генштаб: ЗСУ відбили сім наступів армії Росії, один із них – на півдні

Українські військові, артилерія (фото — Генштаб ЗСУ)

Українські військові відбили наступи або штурми армії Росії на семи напрямках, один із них був на півдні, в районі Потьомкиного. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Слобожанщина

Харківський напрямок – окупанти намагаються утримати позиції та не допустити наступу українських військових, били з артилерії, завдали авіаудару біля Гусарівки. Ворог вів наступ, щоб покращити тактичне становище біля Уд, але відступив після вогневої відсічі українських захисників.

Слов’янський — РФ била з артилерії, намагалася вести аеророзвідку біля Богородичного, але дрон був збитий. Росіяни безуспішно намагалися штурмувати та відійшли в районі Шнурків.

Читайте також: ОК «Південь» про наступ ЗСУ: Потрібно набратися терпіння, найголовніше – дотримання тиші

Донбас

Краматорський — РФ била з артилерії, завдала авіаударів біля Пришибу. Бахмутський – ворог обстрілював із танків та артилерії, завдав авіаударів біля Соледара та Кодеми, вдарив ракетою біля Костянтинівки, вів наступальні бої у напрямку Зайцевого, Шумів та Кодеми, але отримав відсіч та відійшов.

Авдіївський – артобстріли РФ, окупанти без успіху наступали та відійшли у напрямку Мар’їнки та Новомихайлівки, вели розвідку біля Опитного. Новопавлівський – російські обстріли біля кількох населених пунктів.

Південь

Запорізький — РФ обстрілювала райони низки населених пунктів, вела аеророзвідку в районах Оріхового, Гуляйполя, Новоандріївки. Південнобузький – ворог обстріляв у районі низки населених пунктів, завдав авіаудару біля Андріївки, безуспішно вів наступальні бої та відійшов у напрямку Андріївки, застосував дрони-розвідники біля Давидового Брода, Снігурівки та Авдіївки.

Північ

Волинський та Поліський – без особливих змін, є загроза ракетних та авіаційних ударів із Білорусі. Сіверський – РФ тримає окремі підрозділи у Брянській та Курській областях, обстріляла з артилерії прикордоння Сумської області.

Читайте також: День наступу. На південному фронті назвали попередні втрати росіян – зведення ОК «Південь»

Джерело

Новости Украины