Гілларі Клінтон назвала ймовірну перемогу Трампа у 2024 році загрозою для України


Гілларі Клінтон назвала ймовірну перемогу Трампа у 2024 році загрозою для України

Фото: EPA

Колишня державна секретарка США Гілларі Клінтон вважає, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах у 2024 році стане загрозою для України. Про це вона сказала в інтерв’ю Financial Times.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Клінтон сказала, що не вірить у перемогу Трампа, але попередила: якщо йому це вдасться, це буде «кінець демократії у Сполучених Штатах» і «кінець України».

Гілларі Клінтон вважає, що «складний, месіанський, самозакоханий, авторитарний» Володимир Путін розраховував на вихід США з НАТО за президентства Трампа.

«Для нього це стало б легкою прогулянкою. І тому, коли Трамп не переміг, він [Путін] вирішив, що має йти вперед», – сказала вона. Це виявилося «абсолютно помилковим розрахунком», додала Клінтон.

Вона припустила, що невдала війна Росії проти України змусила й китайського лідера Сі Цзіньпіна переглянути свої плани щодо Тайваню.

«Трамп був подарунком для таких людей, як Сі та Путін. Він був настільки закоханий в авторитарних лідерів, що не був здатен до будь-якого стратегічного підходу до Китаю. І знаєте, він явно збирався робити все, що Путін хотів від НАТО», – сказала Клінтон.

  • Гілларі Клінтон у 2016 році програла президентські вибори Дональду Трампу.
  • У травні 2023 року Трамп заявив, що «припинив би війну за добу». Президент Володимир Зеленський відповів, що Трампа уже мав таку можливість.
  • Байден зберігає перевагу над Трампом перед виборами президента США у 2024 році.

Джерело

Новости Украины