Глава МЗС Польщі: «Русский мир» – це тоталітарна ідеологія


Глава МЗС Польщі: "Русский мир" – це тоталітарна ідеологія

Фото: EPA

Міністр закордонних справ Польщі, чинний голова ОБСЄ Збігнєв Рау вважає «русский мир» тоталітарною ідеологією. Про це він сказав на відкритті конференції ОБСЄ щодо реалізації заходів із дотримання прав людини, повідомляється на сайті польського уряду.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Позбавлення людських прав будь-кого, особливо тих, хто слабший і найвразливіший, означає позбавлення їхньої гідності та почуття свободи і безпеки. Таке свідоме нехтування індивідуальною свободою та вибором є фундаментальною рисою тоталітарного режиму. Сьогодні цю тоталітарну ідеологію називають русский мир», – заявив Рау.

Агентство Укрінформ вказує, що Рау також назвав ідеологію «русского мира» нелюдською і жорстокою.

«Ми не хочемо, щоб цей «мир» переміг, Україна цього також не хоче. За злочини, які ви скоїли, ви відповідатимете», – попередив міністр.

Рау наголосив, що жорстока і нічим не обґрунтована агресія Росії проти України підірвала поняття про мирне співіснування держав у європейському регіоні.

«Буча, Маріуполь, Ізюм свідчать про сліди страшних злочинів. Це злочини, пов’язані із застосуванням катувань, ґвалтувань, вбивств людей, які перебували у своїх будинках, на вулицях міст своєї країни», – заявив Рау.

Він заявив, що за це Росії не місце серед цивілізованих держав.

«Призвані до армії кримінальні злочинці, які не дотримуються дисципліни, над якими немає жодного контролю, не заслуговують на жодну повагу з нашого боку. Як це можливо для нації, яка породила Пушкіна, Лермонтова і Чайковського, щоб вона так сильно деградувала і повернулася до традицій агресії царизму і більшовизму?», – підкреслив Рау.

  • Митрополит Київський Епіфаній раніше казав, що «русский мир» – це новий нацизм, а патріарх Кирило Гундяєв, який його пропагував, обрав позицію антихриста.

Джерело

Новости Украины