Глава МЗС Туреччини назвав війну РФ проти України «піком суперництва» Заходу та Росії за 30 років


Глава МЗС Туреччини назвав війну РФ проти України "піком суперництва" Заходу та Росії за 30 років

Мевлют Чавушоглу (Фото: EPA)

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що війна Росії проти України стала «піком суперництва» Заходу та РФ за останні 30 років. Про це він сказав під час виступу на церемонії відкриття академічного року в університеті Акденіз, цитує його агентство Anadolu.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, «суперництво» між Заходом та Росією «досягло свого піка» за останні 30 років і «серйозним переломним моментом» стала війна РФ проти України.

«Вже ведуться розмови про застосування тактичної ядерної зброї або зброї масового ураження, так званих «брудних бомб». Можна говорити про спіраль глобальної кризи. Є багато криз, які живлять одна одну. Загострюються глобальні проблеми», — сказав дипломат.

Чавушоглу зазначив, що сьогодні міжнародна система зазнає «корінних змін».

Глава турецького МЗС наголосив, що Туреччина не зацікавлена в ослабленні Європи, оскільки це суперечить її економічним інтересам.

  • Нещодавно спікер парламенту Туреччини Мустафа Шентоп заявив, що його країна сподівається, що мир настане після повного відновлення територіальної цілісності України.
  • Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган систематично закликає до переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним і дорікає Заходу. Переговорів зараз просить і сам Путін. Але це бажання виникло після провалів армії РФ в Україні.
  • Речник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що українці мають право захищати свою землю, але не повинні відмовлятися від переговорів з Росією.

Читайте також: Ердоган: Є враження, що у Путіна «пом’якшилася позиція» щодо переговорів з Україною

Джерело

Новости Украины