Глава Пентагону у Ризі: Зусилля багатьох країн змінюють воєнну ситуацію на користь України


Глава Пентагону у Ризі: Зусилля багатьох країн змінюють воєнну ситуацію на користь України

Ллойд Остін та Артіс Пабрікс (Фото — Air Force Staff Sgt. Julian W. Kemper, DOD)

Глава Пентагону Ллойд Остін під час візиту до Риги зустрівся з лідерами Латвії та заявив, що зміна воєнної ситуації в Україні – це, зокрема, результат спільних зусиль союзників України.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Остін зустрівся в Ризі з президентом Латвії Егілсом Левітсом, прем’єр-міністром Артурсом Каріньшем і міністром оборони Артісом Пабріксом і обговорив з ними зусилля НАТО щодо стримування російських загроз на адресу Заходу та продовження підтримки України.

Остін підтвердив «непохитну прихильність» США до захисту союзників з НАТО і заявив, що ситуацію на полях битв в Україні змінюють зусилля багатьох країн, зокрема Латвії та США.

Глава Пентагону підкреслив, що США продовжать «тісно співпрацювати із союзниками та партнерами з НАТО в усьому світі, щоб підтримати український народ, підтримати наших союзників з НАТО та твердо протистояти жорстокій та навмисній агресії Росії проти України».

  • 18 травня країни Балтії та Польща звернулися до союзників із НАТО з проханням значно розширити військову присутність на їхній території – надіслати більше військ та розмістити системи ППО.
  • 28 червня міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс заявив, що Росія буде загрозою для сусідів у найближчі 5-10 років.

Джерело

Новости Украины