Глава Пентагону: ЗСУ знають, що давати Росії перепочити — це помилка. Вони її не допустять


Глава Пентагону: ЗСУ знають, що давати Росії перепочити — це помилка. Вони її не допустять

Ллойд Остін (Фото: EPA)

Українці знають, що давати Росії час на відпочинок та переозброєння — це помилка, якої вони не допустять. Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на прес-конференції з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, на переозброєння та заповнення запасів росіянам можуть знадобитися роки, але Збройні Сили України не дозволять їм протриматися.

«Думаю, українці продовжать на них тиснути. Таким чином, ця динаміка поля бою змінюватиметься – ви знаєте, що вона продовжує змінюватися», — сказав Остін.

Він зазначив, що українські військові знають, що буде помилкою даватиме росіянам час на відпочинок, переоснащення та переозброєння.

«Це оперативна помилка, і я не вірю, що вони її припустяться. Ви знаєте, моя мета полягає в тому, щоб переконатися, що Україна має кошти зробити все необхідне, щоб гарантувати, що росіяни не протримаються», — резюмував глава Пентагону.

  • Росія провалила «буквально усі» завдання, які ставила для повномасштабного вторгнення до України, заявляв Міллі.
  • Остін заявляв: у Пентагоні очікують, що контрнаступ Збройних Сил України триватиме всю зиму.
  • Міністр оборони Олексій Резніков говорив, що війна Росії проти України сповільниться взимку, а Україна вийде з паузи сильною та підкріпленою тисячами солдатів, які проходять підготовку у Великій Британії.

Читайте також: Путін хоче занурити Україну в холод і темряву, на нас чекають важкі місяці – генсек НАТО

Джерело

Новости Украины