Глава УПЦ МП: Несправедливо виганяти нас із Лаври, цю святу обитель збудували віруючі


Глава УПЦ МП: Несправедливо виганяти нас із Лаври, цю святу обитель збудували віруючі

Онуфрій (Фото — скріншот з відео)

Рішення про розірвання договору оренди Києво-Печерської лаври є «несправедливим» стосовно УПЦ МП. Про це глава церкви Онуфрій заявив на проповіді.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Онуфрій заявив, що «Лавру було збудовано віруючими нашої церкви, і іншої (церкви) тоді не було».

Після десятиліть занепаду за часів радянської влади та войовничого атеїзму, сказав Онуфрій, церква отримала в 1988 році «купу руїн» і «вибудувала нинішню святу обитель».

«Ми вважаємо, що це несправедливо не давати нам дозвіл служити у цьому святому місці», – сказав Онуфрій. Він звернувся до парафіян із проханням молитися, «щоб бог змінив думки людей, які хочуть видалити братію з обителі».

Свято-Успенський монастир УПЦ МП має звільнити територію Києво-Печерської лаври до 29 березня. УПЦ МП заявила, що вважає попередження про розірвання договору оренди «ультиматумом», не бачить у ньому жодних юридичних обґрунтувань та не збирається йти.

  • 11 березня 2023 року міністр культури Олександр Ткаченко попередив, щоб УПЦ МП не намагалася забрати з Києво-Печерської лаври музейні експонати, у тому числі мощі святих, оскільки за це на них чекає кримінальна відповідальність.

Читайте також: «Позбутися Гундяєва». СБУ прийшла до Києво-Печерської лаври: що це означає для УПЦ МП

Джерело

Новости Украины