Глави МЗС України та Китаю обговорили способи припинення агресії Росії


Глави МЗС України та Китаю обговорили способи припинення агресії Росії

Дмитро Кулеба (Фото — EPA)

Глави МЗС України та Китаю обговорили можливості припинення російської агресії та відновлення справедливого світу. Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Під час телефонної розмови з державним радником та міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганем ми обговорили значення принципу територіальної цілісності. Я наголосив на важливості формули миру президента Володимира Зеленського для припинення агресії та відновлення справедливого миру в Україні», – написав Кулеба.

ДОВІДКА. Китай заявляє про свою «нейтральну» позицію щодо війни Росії проти України, яку Пекін називає «українською кризою». КНР неодноразово повторювала кліше російської пропаганди про те, що РФ на війну «спровокували» НАТО та США, а також не засуджувала війну, яку Москва веде для знищення українського народу, однак одночасно заявляла про відданість принципу територіальної цілісності та непорушності встановлених кордонів. Китайські офіційні особи регулярно закликають до переговорів та кажуть, що вони «за мир у всьому світі».

  • 1 березня у Вашингтоні заявили, що Китай витрачає на проросійську пропаганду більше, ніж сама Росія.
  • 3 березня Росія та Китай підтвердили свою співпрацю після зустрічі глав МЗС в Індії на саміті міністрів G20.
  • Глава КНР Сі Цзіньпін хоче представити «мирний» план Пекіна диктатору Володимиру Путіну, водночас Китай не хоче «втрачати» Україну.

Читайте також: США шукають союзників для санкцій на випадок, якщо Китай допоможе РФ проти України – Reuters

Джерело

Новости Украины