Глави Рівненської та Волинської областей: На кордоні з Білоруссю все спокійно

Глави Рівненської та Волинської областей: На кордоні з Білоруссю все спокійно

Фото: t.me/gpkgovby

Ситуація на західному кордоні України з Білоруссю контрольована. У цьому в своїх телеграм-каналах запевнили начальники Рівненської та Волинської обласних військових адміністрацій.

— Друзі, на півночі Рівненщини — все спокійно. Жодних змін по той бік державного кордону не спостерігаємо. Як завжди наші бійці — ЗСУ, ТрО, добровольці — в повній готовності та хорошому моральному дусі. Час від часу телеграм-каналами ширяться припущення про ефемерні загрози нападу з боку білорусі. Зокрема сьогодні. Але підстав для них — немає, — написав голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Глава Волинської ОДА Юрій Погуляйко повідомив, що ситуація на українсько-білоруському кордоні спокійна та без змін. 

— Кордон не порушений. Військові безупинно моніторять обстановку. Загрози з того боку кордону не спостерігається, — запевнив він.

У неділю військовий та блогер Валерій Маркус у своєму телеграм-каналі “Сержант Маркус” порадив жителям північно-західній частині Рівненської області та північно-східній Волинської області на найближчий місяць “десь поїхати відпочити”. Згодом він вибачився “за той галас, що здійнявся”. Маркус заявив, що це були його власні висновки та один з ймовірних розвитків ситуації. 

4 листопада Білорусь заявила, що Україна намагалася влаштувати на кордоні провокацію. 

Джерело

Новости Украины