ГУ розвідки: Росіяни, яких ще не призвали, вже готові здатися у полон

ГУ розвідки: Росіяни, яких ще не призвали, вже готові здатися у полон

На гарячу лінію надходять дзвінки від росіян, які бажають здатися Україні у полон. Серед них є навіть ті, кого ще не призвали до армії. Про це заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону речник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

— Дуже багато зараз звернень на гарячу лінію від новомобілізованих росіян чи навіть тих, хто ще не мобілізований. Дзвонять і кажуть: «У разі, якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися?», — каже Юсов.

За його словами, причиною цього є низька мотивація та психоемоційний стан хвилі мобілізації, оголошеної в РФ. Така сама ситуація склалася і в Криму.

– Після псевдореферендумів та насильницької паспортизації окупанти можуть почати мобілізувати чоловіків та на інших тимчасово окупованих територіях України, – припустив речник відомства.

У Росії 21 січня оголосили часткову мобілізацію. Президент країни Володимир Путін підписав відповідний указ. Офіційно в Москві заявили про призив до 300 тисяч резервістів, але російські ЗМІ стверджують, що реальна кількість — засекречена. За даними журналістів, у зашифрованому пункті указу Путіна йдеться про мобілізацію мільйона громадян РФ.

Джерело

Новости Украины