ГУР: Окупанти з Росатому крадуть гроші, виділені на фінансування ЗАЕС


ГУР: Окупанти з Росатому крадуть гроші, виділені на фінансування ЗАЕС

Окупована ЗАЕС (Фото: EPA)

Керівники-окупанти з Росатому займаються розкраданням коштів, що виділяються до зарплатного фонду персоналу тимчасово контрольованої Росією Запорізької АЕС. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За даними розвідки, російські менеджери оформлюють фіктивні фінансові документи на ім’я персоналу ЗАЕС, які мають громадянство України, а реальна фінансова звітність не ведеться. Це дозволяє їм привласнювати гроші, виділені на зарплату персоналу станції.

ГУР стверджує, що значна частина окупантів, які перебували на ЗАЕС із моменту її захоплення, наразі залишила територію станції. Там залишаються близько 500 окупантів, з яких 200 – кадировці. Їм поставлено завдання залякування персоналу та схиляння його до співпраці з окупантами.

Розвідка попереджає, що у промисловій зоні АЕС окупанти залишили близько 300 мін. Інформацію про це довели до працівників репресивних органів окупантів в Енергодарі працівники ФСБ, які розповсюджували легенду, що це нібито «схованки диверсійних підрозділів ЗСУ».

  • 17 листопада МАГАТЕ закликало російських окупантів залишити ЗАЕС і не чіпати ядерних об’єктів України.
  • 27 листопада глава Енергоатому заявив, що з’явилися ознаки, що окупанти можуть готуватися покинути ЗАЕС.
  • 29 листопада високопоставлений працівник Пентагона сказав, що Росія продовжує вести вогонь у безпосередній близькості від Запорізької АЕС, і це свідчить про свідоме бажання Кремля підвищити рівень загрози ядерного інциденту.

Джерело

Новости Украины