Херсонська область. На лівому березі Дніпра росіяни відходять на 15-20 км углиб — ОК «Південь»


Херсонська область. На лівому березі Дніпра росіяни відходять на 15-20 км углиб — ОК "Південь"

Артилерія ЗСУ (Фото: EPA)

Російські окупанти відходять углиб лівого берега Дніпра на Херсонщині через вогневе ураження Збройних Сил України. Про це повідомила речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі каналу Еспресо.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За її словами, противник може загрожувати Херсону гіпотетично, оскільки відстань дозволяє обстрілювати місто з різних видів озброєнь.

Вона зазначила, що ЗСУ «теж не стоять на місці» та ведуть контрбатарейну боротьбу, через що військові спостерігають рух росіян углиб регіону на лівому березі на відстань 15-20 км від берега.

Гуменюк заявила, що навіть облаштовані рубежі на самому березі Дніпра окупанти залишають і просуваються глибше, щоб враховувати далекобійність української артилерії.

  • Раніше аналітики ISW зазначили, що звільнення Херсона стало результатом новаторського використання ракетних систем HIMARS, якими Збройні Сили України били по переправах та тилах противника.
  • Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що переговори з Росією втратили актуальність після визволення Херсона.
  • Путіна критикують за відхід окупантів з Херсона, Кремль «атакують» радикальні прихильники війни, зокрема пропагандисти Олександр Дугін і Володимир Соловйов, повідомили аналітики ISW.

Читайте також: Херсон нічого не змінює, переговори залежать від Зеленського – командувач армії Британії

Джерело

Новости Украины