Як почистити гумову манжету у пральній машині від цвілі та бруду

Как почистить резиновую манжету в стиральной машине от плесени и грязи

У гумовому манжеті пральної машини з часом накопичується волога, яка в майбутньому може призвести до появи неприємного запаху та цвілі. Тому важливо знати не тільки про те, як позбутися накипу у пральній машині, але й розібратися з тим, як почистити ущільнювач. Саме про це і йтиметься далі.

Сода

Позбутися грибка та плісняви у пральній машині можна за допомогою звичайної соди. Для цього ложку соди змішайте з гелем чи засобом для миття посуду. Готову суміш нанесіть на забруднені місця та почистіть щіткою чи губкою. Дайте рідині подіяти, залишивши її 30 хвилин. Після цього змийте залишки чистою водою.

Соду можна застосовувати не лише з мийним засобом, але й з водою. Для цього 3 столові ложки соди змішайте з невеликою кількістю води – повинна вийти маса, яка за консистенцією нагадуватиме кашу. Отриманий засіб нанесіть на кухонну губку і протріть нею по всьому периметру, гарно обробляючи внутрішню поверхню. Після закінчення приберіть залишки за допомогою чистої губки.

Антибактеріальні та хлоровмісні засоби

Ці речовини ефективно усувають бактерії, віруси та цвіль. Підійдуть не лише засоби для пральної машини, але й будь-яка інша хімія. Очистіть гумовий манжет розчином, після чого приберіть залишки губкою. Рекомендується виконувати весь процес очищення у рукавичках.

Мідний купорос

Досвідчені господарі часто використовують цей засіб для боротьби зі шкідниками дерев та чагарників, проте у побуті він не менш ефективний. Мідний купорос має корисний антисептичний, протигрибковий та дезінфікуючий вплив, завдяки якому від грибка та інфекцій не залишиться і сліду.

Приготування розчину: 30 г речовини розведіть в 1 літрі води. Змастіть розчином потрібні місця та залиште на добу. Після чого протріть гумку вологою тканиною та поставте холостий цикл полоскання.

Кілька важливих рекомендацій:

  • після прання з пральної машини потрібно прибрати зайву вологу, тому не забувайте протирати барабан та ущільнювач сухою серветкою.
  • Низькотемпературні режими не слід використовувати занадто часто.
  • У перервах між праннями залишайте дверцята машинки відкритими.
  • У приміщенні, де стоїть пральна машина, має бути гарна вентиляція.
  • Випрану білизну старайтесь не залишати у машинці надовго.
  • Раз на 3−4 тижні запускайте холостий високотемпературний цикл на максимальний час, додаючи якісний порошок та відбілювач.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/understand/2022-08-24/kak-pochistit-rezinovuyu-manjetu-v-stiralnoy-mashine-ot-pleseni-i-gryazi/47707

 

 

Новости Украины